Ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος που προκαλεί ο οικονομικός αποκλεισμός στον λαό της Βενεζουέλας, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα χαρακτηρίσει τη Βενεζουέλα κρατος χορηγό της τρομοκρατίας.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επίσης κατηγορητήρια κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων της Βολιβίας, τους οποίους η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ότι έχουν δεσμούς με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που οδηγεί στη σύλληψη του Βολιβιανού προέδρου.

Αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα απονεμηθεί σε όσους παρέχουν πληροφορίες για τη σύλληψη του προέδρου της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης (ANC) Ντιοσντάντο Καμπέλο, του Αντιπροέδρου Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, του πρώην στρατηγού Ούγκο Καρβαγιάλ, και του πρώην στρατιωτικού επικεφαλής Κλίβερ Αλκάλα Κορντόνες.

Για να δικαιολογήσει τις αυθαίρετες ενέργειές της, οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν ότι η Βενεζουέλα επέτρεψε στις τότε Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να χρησιμοποιήσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της για να μεταφέρουν ναρκωτικά και να πλημμυρίσουν τις Η.Π.Α. με κοκαΐνη, όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μπέρμαν.

Πηγή: https://www.telesurenglish.net/news/The-U.S.-Harasses-Venezuela-Amidst-the-Covid-19-Pandemic-20200326-0004.html

Από την Guernica

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »