Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί να σταθούν δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ Μόντη Κολίλα

ΕΚΚΛΗΣΗ : Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στον αγωνιστή βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα (καταδικάστηκε στην Αλβανία, σε 8 χρόνια και 6 μήνες ΦΥΛΑΚΙΣΗ)

Με μία απόφαση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, το δικαστήριο Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα.

Οι κατηγορίες ήταν: «Πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τις κατηγορίες από την αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποτίθεται ότι συνέβησαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), με το οποίο οι Μεγάλες Δυνάμεις και η ίδια η Αλβανία αναγνώρισαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Οι κατήγοροι αλλά και το δικαστήριο που πήρε την απόφαση δεν έδωσαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο κ. Κολίλας προσέβαλε τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας, όπως ισχυρίζονται, εκτός και αν θεωρούν ότι είναι προσβλητικό και αντισυνταγματικό το να υπενθυμίζουμε κάθε χρόνο τον Μάιο ότι το ίδιο το αλβανικό κράτος υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία δεσμευόταν να σέβεται τα δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Δρόπολης και της Κοινότητας Βουλιαρατών, ενώ νομικά καλυπτόταν από το Άρθρο 7 της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων σύμφωνα με το οποίο

«Τα Μέρη θα επιληφθούν να εξασφαλίσουν σε κάθε πρόσωπο που ανήκει σε εθνική μειονότητα το σεβασμό του δικαιώματος στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και στην ελευθερία του συνεταιρισμού, στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας».

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η πολιτική και τα ευχολόγια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1990 έως σήμερα, περί «ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας», έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Καλούμε 

την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και κάθε αρμόδιο φορέα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα καθώς και ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που δοκιμάζεται ξανά τα τελευταία χρόνια από την τακτική λευκής εθνοκάθαρσης που ασκεί εναντίον του ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Να τονιστεί ότι ο Μόντης Κολίλας κατάγεται από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, είναι πολίτης τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας, ενώ η σύζυγος του είναι αδερφή του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010 από αλβανούς εξτρεμιστές επειδή μιλούσε ελληνικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

18.02.2021

Σχόλιο :

Θυμίζουμε την συνέντευξη που παραχώρησε ο αγωνιστής Μόντης Κολίλας  πριν μόλις 3 ημέρες (στις 17/2/2021, επέτειο Αυτονομίας Β.Ηπείρου) στην «Φωνή του Έθνους»,  

στην οποία περιγράφει τις διώξεις που υφίστανται ως βορειοηπειρώτες, την υφαρπαγή των περιουσιών τους, την συνεχιζόμενη απαξίωση της μαρτυρικής γης και των Ελλήνων της Β.Ηπείρου από τις Ελλαδικές Κυβερνήσεις, την θυσία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα κλπ (μπορείτε να την ακούσετε εδώ).

Ιερός Λόχος 2012

Έφεδροι & Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

17 Φεβρουαρίου 1914 : Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

17 Φεβρουαρίου 1914

Σαν σήμερα οι αδελφοί μας Βόρειο Ηπειρώτες, 

κόντρα στο θέλημα των μεγάλων δυνάμεων και του Ελλαδικού κράτους του Βενιζέλου, 

σηκώνουν τα όπλα για την πολυπόθητη Ένωση με τα της μητρός Ελλάδος.

Στους επόμενους τρεις μήνες, 

τα αδέρφια μας με συμπαραστάτες εθελοντές από την Ελλάδα 

τσακίζουν σε κάθε μάχη τους αλβανούς και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Οι νικηφόρες μάχες, ανάγκασαν τους αλβανούς κατσαπλιάδες να ζητήσουν, συνθηκολόγηση.

Δυστυχώς εντέχνως μεγάλες δυνάμεις και Βενιζέλος, στέρησαν την Ένωση με τέχνασμα την αυτονομία.

Ενώ έχουν περάσει 106 χρόνια από τότε και η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στον ΟΗΕ (Υπουργούς Εξωτερικών των Νικητριών Δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) από το 1990 για το θέμα της Βορείου Ηπείρου, 

οι προδοτικές κυβερνήσεις έχουν αφήσει τους Βόρειο Ηπειρώτες στο έλεος των Αλβανών.


600 χρόνια αδούλωτοι σκλάβοι προσμένουν την πολυπόθητη Ένωση.

Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική

Διαδικτυακή Εκπομπή:

Χθες Τετάρτη 17/2/2021, επέτειος της έναρξης του Αυτονομιακού Αγώνα, 

στο κανάλι μας «Η Φωνή του Έθνους», 

πραγματοποιήθηκε ζωντανή συζήτηση με εκλεκτούς προσκεκλημένους για 

  • την ελληνικότητα της Β.Ηπείρου, 
  • το ιστορικό του ένοπλου Αυτονομιακού Αγώνα,
  • τον προδοτικό ρόλο των Ελλαδικών κυβερνήσεων διαχρονικά, 
  • τους νεότερους αγώνες με μπροστάρη τον αείμνηστο μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό
  • τις διώξεις που συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη και σήμερα οι βορειοηπειρώτες
  • την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα (περιγράφει στο βίντεο ο γαμπρός του Μόντης Κολίλας) 
  • αλλά και τον αγώνα που συνεχίζεται σήμερα, μέχρι την τελική δικαίωση!

Δείτε την εκπομπή εδώ :

προσεχώς θα παρατεθούν σύνδεσμοι του βίντεο της εκπομπής και σε άλλα μέσα.

Ιερός Λόχος 2012

Διαβάστε επίσης »