Στο κλείσιμο 70.000 λογαριασμών προχώρησε το Twitter ύστερα από τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο

Η Twitter Inc. με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε πως ανέστειλε από την Παρασκευή τη λειτουργία περισσότερων από 70.000 λογαριασμών που ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένοι στην ανταλλαγή περιεχομένου του QAnon, μετά τα όσα σημειώθηκαν στην Ουάσινγκτον, όταν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

«Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης βλάβης, αρχίσαμε την Παρασκευή το απόγευμα να αναστέλλουμε οριστικά τη λειτουργία χιλιάδων λογαριασμών που ήταν αφιερωμένοι κυρίως στην ανταλλαγή περιεχομένου του QAnon», ανέφερε χθες, Δευτέρα, το βράδυ το Twitter σε ιστολόγιο και συμπλήρωσε: “Οι λογαριασμοί αυτοί ασχολούνταν με την ανταλλαγή επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με το QAnon σε ευρεία κλίμακα και ήταν αφιερωμένοι κυρίως στην διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας στην υπηρεσία”.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το Twitter έκλεισε 70χιλιάδες λογαριασμούς που σχετίζονται με το QAnon

Καπιτώλιο οπαδοί Τραμπ

Μέσω των λογαριασμών προωθούνται θεωρίες συνωμοσίας

Οι υποστηρικτές του QAnon προωθούν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιλαμβάνεται ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του “βαθέος κράτους”.

Το Twitter είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα αναστείλει οριστικά τη λειτουργία λογαριασμών που προωθούν περιεχόμενο του QAnon, απαγορεύοντας σημαντικούς ακροδεξιούς που προωθούν τις θεωρίες συνωμοσίας του κινήματος.

Υπενθυμίζεται πως από την βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί τραυματίστηκαν και 52 άτομα συνελήφθησαν την πρώτη ημέρα. Η εισβολή στο Καπιτώλιο καθυστέρησε την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, αφού σημειώθηκε όταν το Κογκρέσο συνεδρίαζε.

Τραμπ: Οι antifa ευθύνονται για όσα έγιναν στο Καπιτώλιο

Ωστόσο μέσω του ιστότοπου Axios, αποκαλύφθηκε πως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, τον Κέβιν Μακάρθι, υποστήριξε ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people»), όχι οπαδοί του, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη. Τη στιγμή που υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο εμβληματικό κτίριο ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρικτές του.

  • Επιμένει ο Τραμπ: «Την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν αντιφασίστες»
  • Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας με το φούτερ «Camp Auschwitz»
  • Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικός σφηνώθηκε ανάμεσα στην πόρτα και τον όχλο
Διαβάστε επίσης »