Ένταση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανάμεσα στην δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα και τον δικηγόρο του 30χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, Γιάννη Βλάχο.

Αρχικά ο δικηγόρος ανέφερε πως: «Μετά την δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

Έγκλημα στη Φολέγανδρο – Ένταση ανάμεσα σε Τζίμα και Βλάχο για τον ξυλοδαρμό πριν την πτώση

Η Ράνια Τζίμα απαντά:

«Κύριε Βλάχο επιτρέψτε μου, πριν φτάσουμε στο κομμάτι αυτό και σε όσα προηγήθηκαν της απολογίας, θέλω να σταθούμε λίγο στην έκθεση του ιατροδικαστή. Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Είχε πάρα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι που δεν δικαιολογούνται από την πτώση, την έσυρε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Δεν ήταν, δηλαδή, μια στιγμή, που την έριξε στον γκρεμό. Προηγήθηκαν πολλά πράγματα», ανέφερε η Ράνια Τζίμα.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γ.Β: Αυτό που γνωρίζετε εσείς δεν το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε η δικαιοσύνη.

Ρ.Τ: Η δικαιοσύνη το γνωρίζει κύριε Βλάχο…

Γ.Β: Όχι, δεν το γνωρίζει. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

Ρ.Τ: Το γνωρίζει, επέμεινα πολύ να το ρωτώ κύριε Βλάχο.

Γ.Β: Δηλαδή συγγνώμη, σήμερα εμείς που ανακριθήκαμε, η ανάκριση μας απέκρυψε την έκθεση; Αν το λέτε δημοσίως, να λάβω κι εγώ τα μέτρα μου.

Ρ.Τ: Αυτό που γνωρίζω εγώ και το ρεπορτάζ του Mega, είναι ότι στον ιατροδικαστή τέθηκαν μάλιστα από ανακριτή και εισαγγελέα, συγκεκριμένα ερωτήματα να απαντήσει. Επί αυτών των ζητημάτων, έκανε και την έκθεσή του.

Γ.Β: Δεν υπάρχει έκθεση, ρωτήστε τον κ. Μπογιόκα αν έχει συντάξει την έκθεσή του.

Ρ.Τ: Μα, τον κύριο Μπογιόκα ρωτήσαμε. Δεν θα έβγαινα να συζητήσω μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη γι’ αυτό που σας λέω.

Γ.Β: Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό που σας λέω; Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στην διάθεσή μας.

Ρ.Τ: Το αρνείστε λοιπόν;

Γ.Β: Που είναι αυτή η έκθεση, γιατί δεν την είδαμε εμείς; Μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο, η έκθεση δεν έχει φτάσει στην δικαιοσύνη.

Ρ.Τ: Είναι απολύτως υπαρκτό. Σας λέω ειλικρινά, ότι βασανιστικά επέμεινα σ’ αυτό. Επικοινωνήσαμε με τον ιατροδικαστή.

Γ. Β: Κι εγώ σας λέω δεν υπάρχει η έκθεση…

Ρ.Τ: Αν υπάρχει έκθεση θα φανεί στα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και από αύριο.

Γ.Β: Για τώρα που μιλάμε, υπάρχει έκθεση;

Ρ.Τ: Υπάρχει και σας λέω ότι ετέθησαν συγκεκριμένα ερωτήματα μάλιστα…

Γ.Β: Δεν υπάρχει, δεν την έχουμε παραλάβει, δεν είναι στην δικογραφία.

Παράλληλα, ο δικηγόρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του 30χρονου, αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας του κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »