Και ξαφνικά οι λαθροεισβολείς εξαφανίστηκαν απο τις Καστανιές. Και ποιος είναι ο λόγος;

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Όμως ένα μήνυμα στις γνωστές σελίδες των δήθεν προσφύγων αποτυπώνει την αλήθεια. Ένας εξ’ αυτών γράφει πώς οι Τούρκοι τους άφησαν χωρίς φαγητό και πως οι Έλληνες φύλακες μαζί με τους Γερμανούς-προφανώς εννοούν τους Αυστριακούς κομάντος-έχουν στήσει φυλάκια σε όλα τ σύνορα και φτιάχνουν φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου. Το απόλυτο ξεβράκωμα δηλαδή. Παραδέχονται πως είναι πιόνια των γειτόνων μας. 

Δείτε το

Για την κατάσταση για ελληνοτουρκικά σύνορα μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οπως επεσήμανε ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »