Σε καταγγελίες για το περιστατικό προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ και η διοίκηση του νοσοκομείου καθώς δέκα ασθενείς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν σήμερα με τα προγραμματισμένα τους ραντεβού

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Δρομοκαΐτειο όταν 10 ασθενείς που είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν αρνήθηκαν την τελευταία στιγμή να κάνουν το εμβόλιο υποστηρίζοντας πως ψυχίατρος του νοσοκομείου τους έπεισε να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Πρόκειται για 10 ασθενείς που διαμένουν σε ξενώνα εκτός του νοσοκομείου και μάλιστα έχουν άδεια να κινούνται και εκτός της δομής τους που βρίσκεται στην Αττική. Το Δρομοκαΐτειο εξασφάλισε για σήμερα 70 εμβολιασμούς σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος απέτρεπε ασθενείς από τον εμβολιασμό

Θα οδηγηθεί στα πειθαρχικά ο ψυχίατρος

Αν και οι 10 ασθενείς είχαν πεισθεί να εμβολιαστούν με προγραμματισμένα ραντεβού μαζικά άλλαξαν γνώμη επικαλούμενοι τις οδηγίες που πήραν χθες βράδυ από ψυχίατρο του νοσοκομείου που τους επισκέφθηκε εκτάκτως στη δομή.

Τελικά μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις πείστηκαν να κάνουν το εμβόλιο οι πέντε από τους 10 ασθενείς που αρνήθηκαν. Οι υπόλοιποι πέντε αρνήθηκαν να εμβολιαστούν παρά τις παραινέσεις παθολόγων και άλλων ψυχιάτρων.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ψυχίατρος εργάζεται εδώ και 4 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο και στο παρελθόν είχε αναφερθεί και πάλι κατά των εμβολιασμών χωρίς όμως να πάρει έκταση το θέμα. Αυτή τη φορά η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται να τον παραπέμψει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

«Ο ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις το βράδυ έπεισε τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν»

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση της καταγγέλλει τη συμπεριφορά του ψυχιάτρου και μεταξύ άλλων τονίζει πως: «Δεν παίζεις με την υγεία ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά για το περιστατικό: «Γιατρός ψυχίατρος αποτρέπει τους ψυχικά ασθενείς φιλοξενούμενους ασθενείς σε ξενώνα στον οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνος να εμβολιασθούν. Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής . Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν».

Διαβάστε επίσης »