Λευτέρης Παυλίδης


ClockDate and time that the article is published or last modified13/09/2021 23:58

Dr Martens: Τα απαγόρευσαν


Dr Martens: Τα απαγόρευσαν από αγγλικό σχολείο – Έξαλλοι οι γονείς

Εξαγριωμένοι εμφανίζονται οι γονείς αναφορικά με τις αποφάσεις των σχολείων για τα παπούτσια Dr Martens.

Εκνευρισμένοι είναι οι γονείς με σχολείο που θεωρεί πως τα Dr Martens παπούτσια είναι ακατάλληλα για μαθητές και δεν θα πρέπει να τα φοράνε.

Οι μαθητές από το Longcroft School στο Beverley, East Riding of Yorkshire, είπαν ότι δεν μπορούν να φορέσουν τα δερμάτινα παπούτσια Dr Martens τους πλέον. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι η πολιτική του σχολείου δεν είναι αρκετά σαφής.

Ορισμένοι γονείς έχουν γίνει έξαλλοι αφού το σχολείο των παιδιών τους είπε ότι ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα παπούτσια είναι ακατάλληλα για μαθητές.

Η ανακοίνωση εξόργισε αρκετούς γονείς. Ξόδεψαν 109 ολόκληρες λίρες για τα παπούτσια των παιδιών τους και πάνε…στράφι.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα επέβαλαν μια πολιτική. Εκείνη ανέφερε πως οι μαθητές δεν μπορούσαν πλέον να φορούν σχολικά παπούτσια Kickers. Η δικαιολογία που δόθηκε; «Μοιάζουν πάρα πολύ με αθλητικά» και θα μπορούσαν να είναι… επικίνδυνα για τους μαθητές που παίρνουν μαθήματα πρακτικής επιστήμης.

Τώρα, οι γονείς είναι θυμωμένοι. Καθώς τα παιδιά τους είπαν ότι δεν μπορούν να φορέσουν ούτε τον Dr Martens τους.

«Αγόρασα αυτά τα μαύρα δερμάτινα παπούτσια που δεν φέρουν ετικέτες για την κόρη μου. Νομίζω ότι είναι ασφαλή να φορεθούν για την επιστήμη. Αλλά της είπαν ότι είναι ακατάλληλα. Οι οδηγίες σχετικά με τα σχολικά παπούτσια πρέπει να είναι σαφέστερες», είπε ένας γονεάς. 

Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με έναν δάσκαλο για να ρωτήσει αν τα παπούτσια πληρούν τους νέους κανονισμούς. Τόνισε πως του δόθηκε το «πράσινο φως», προτού τους πει ότι ήταν ακατάλληλα.

Ωστόσο, το Longcroft School είπε στη The Mirror ότι τα μαύρα παπούτσια Dr Martens «συνεχίζουν να είναι τα κατάλληλα υποδήματα» για τους μαθητές.

Οι γονείς δήλωσαν ότι δεν τους δόθηκε σαφής καθοδήγηση για το τι παπούτσια μπορούν να φοράνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης »