Δωρεάν παιδικός σταθμός ΕΣΠΑ – Που και πότε κάνω αίτηση;

Στις αρχές του Ιουνίου, θα ξεκινήσει φέτος η αποδοχή των αιτήσεων για την ένταξη των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός από παιδικού σταθμού φέτος, όπως υπόσχονται οι αρμόδιοι, επειδή η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ επαρκεί για όλα τα παιδιά και υπερκαλύπτει τον Ελληνικό πληθυσμό.

Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δώσει vouchers για το σύνολο των παιδιών του κάθε δικαιούχου, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούνται, είναι σχετικά λίγες και οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας του ΕΕΤΑΑ, σε διάστημα 60 ημερών από το άνοιγμα της εφαρμογής.

Αμέσως μετά το κύκλο των αιτήσεων, θα αναρτηθούν τα πρώτα αποτελέσματα (στις αρχές του Ιουλίου) και θα οριστικοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα (έως τα μέσα του Ιουλίου)

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν όλες οι άνεργες οι εργαζόμενες μητέρες – είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα – αλλά δεν έχουν δικαίωμα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα κριτήρια επιλογής για φέτος, θα είναι το εισόδημα, η εργασιακή θέση, η οικογενιακή κατάσταση, ενώ φυσικά οι αιτήσεις που αφορούν ΑΜΕΑ, θα γίνονται δεκτές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κάτι περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ