Είμαστε όλοι σε κατάστσαση σοκ. Δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, τεχνικοί, Πολιτικοί. Όλοι. Με τα “γιατί” και τα ερωτηματικά να είναι πολλά.

  • Έψαχνε κάτι;
  • Είχε κάτι στα χέρια του; 
  • Είχαν σχέση οι αναρτήσεις του απο το καλοκαίρι;
  • Τον είχαν στο στόχαστρο;

Και το βασικότερο ερωτηματικο που αφορά στους εκτελεστές.

Δολοφονία Καραϊβάζ – Τα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά της δολοφονίας

 

  • Μισθώθηκαν για να έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα;

 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ζητά απάντηση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πληροφορίες ότι άτομα από το εξωτερικό αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα υψηλή αμοιβή (για τα δεδομένα των εντολέων τους). Στην περίπτωση της εκδοχής των μισθωμένων δολοφόνων από το εξωτερικό το επίπεδο δυσκολίας της έρευνας ανεβαίνει.

 

Και αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι φυσικοί αυτουργοί δεν γνωρίζουν τους εντολείς της εκτέλεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτεται ο ηθικός αυτουργός. Τα «στεγανά» που υπάρχουν ανάμεσα σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς είναι το «δέλεαρ» για τους εντολείς των επιθέσεων.

 

Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα τι απέγινε αυτή η μηχανή. Μία από τις εκδοχές είναι οι δράστες να την έκρυψαν σε κάποιο γκαράζ, όπου ενδεχομένως επιχειρήσουν να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά για να μην αναγνωρίζεται. Μία άλλη εκδοχή είναι να φόρτωσαν το σκούτερ σε βαν και να εξαφανίστηκαν με αυτό. Επίσης, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα 24ωρα που προηγήθηκαν της εκτέλεσης του δημοσιογράφου είχε δηλωθεί στην Αθήνα κάποια κλοπή σκούτερ, τύπου Beverly.

 

Αναδημοσίευση από το nassosblog.

Διαβάστε επίσης »