Στο Εφετείο Αθηνών σε μία δίκη που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αλλά έχει «παγώσει» λόγω των μέτρων κατά του κορoνοιού, είναι πιθανόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, να βρίσκεται η άκρη του νήματος για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ.

Η εν λόγω   υπόθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα,  αφορά τη δράση  τριών ομάδων εκβιαστών με δράση στην Αττική, που εξαρθρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015  από την ΕΛ.ΑΣ., στα μέλη των  οποίων αποδίδονται μεταξύ άλλων εκβιασμοί, προστασία, διακίνηση ναρκωτικών, απειλές και ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία.
  • Μέσα  στη συγκεκριμένη δικογραφία εμπεριέχονται τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκόμενων στις οποίες γίνεται αναφορά στο όνομα του δημοσιογράφου με έμμεσο αλλά σαφή απειλητικό τρόπο καθώς θεωρούσαν  ότι έχει δώσει πληροφορίες για αυτούς στις Αρχές.
Ειδικότερα, φαίνεται οι δύο συνομιλητές, εκ των οποίων ο ένας δολοφονήθηκε στην Ηλιούπολη τον Δεκέμβριο του 2020 σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek mafia ενώ ο δεύτερος κατάφερε να επιβιώσει από την ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει στη Βάρη άγνωστοι εκτελεστές τον Ιούλιο του 2020, να λένε αναφερόμενοι σε αστυνομικό που φέρεται να τους βοηθούσε με πληροφορίες πως «…Τώρα με πήρε ο φίλος μου(σ.σ. εννοεί ο αστυνομικός). Πήγε και ρώτησε…Όντως έχει γίνει μαγειρείο…Αλλά δεν είναι τίποτα λέει…Είναι από αυτά τα μαγειρεία που κάνουνε , μου λέει, οι άλλοι. Θα σου πω, μου λέει, από κοντά αύριο ακριβώς. Αλλά όντως υπήρχε κάτι…Ναι δεν μπορούσε να μου μιλήσει από το τηλέφωνο…Ναι αυτός την έκανε (ο Καραιβάζ) 100% και αύριο θα μου δώσουνε και το τηλέφωνο, το οποίο έδωσε για να σου κάνουνε άρση…Ναι, δικό σου έδωσε το οποίο είναι κλειστό. Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ…Το κοιτάξανε για είκοσι ημέρες. Και πήγε και αυτός και είπε κάποια πράγματα…».

Δολοφονία Καραϊβάζ – Συνομιλία σε δικογραφία του 2015 στοχοποιεί τον δημοσιογράφο

Αναδημοσίευση από το nassosblog.

Διαβάστε επίσης »