Η καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας οδήγησε τον Λευτέρη Κυριακίδη να ζητήσει την παρέμβαση των Αρχών.

Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 6/24-03-2020 Ανακοίνωσης-Καταγγελίας του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας, στην οποία γίνεται αναφορά:

-Σε πλημμελή έλεγχο των επιβατών στα λιμάνια που ενώνουν την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Θάσου
-Σε μη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της Κυβέρνησης από την Λιμενική Αρχή και την Αστυνομία

Με έγγραφό του ζήτησε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας την άμεση παρέμβασή τους για την προστασία όλων των πολιτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας των ναυτεργατών της Καβάλας.

Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους πολίτες της χώρας μας για την μείωση της διασποράς της νόσου του κορονοϊού θυσιάζοντας τόσο σπουδαία δικαιώματα όπως η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων σε όλη την επικράτεια, με έκπληξη παρατηρούμε φαινόμενα που δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Στα λιμάνια που ενώνουν την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Θάσου υπάρχει πλημμελής έλεγχος των επιβατών και δεν αποτρέπονται κάποιοι να ταξιδέψουν που δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά τους. Γεμίζουν τα πλοία με πλανόδιους πωλητές, επαγγελματίες, συνεργεία, εργατοτεχνίτες και διάφορους εργαζόμενους που έρχονται στο νησί για τη συνέχιση και περάτωση διαφόρων εργασιών κατασκευής, ανακαίνισης συντήρησης ξενοδοχείων και διαφόρων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων. Στοιβαγμένοι σε μικρά λεωφορεία και βαν, μεταφέρονται από και προς το λιμάνι, ενώ κανένα μέτρο προσωπικής προστασίας δεν υπάρχει.

Είναι απορίας άξιον γιατί η Λιμενική Αρχή καθώς και η Αστυνομική σταμάτησαν να εφαρμόζουν επακριβώς τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για το κοινό καλό και την υγεία όλων των πολιτών, όπως έπραξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν τέτοιες εντολές ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ποιους εξυπηρετούν;

Μακάρι να μην είναι αργά και το κακό να μην έχει γίνει, ή να σταματήσει με τις μικρότερες απώλειες. Επειδή τις επιλογές αυτές θα τις βρούμε όλοι μπροστά μας μετά από δυο εβδομάδες, κινηθείτε με γνώμονα μόνο το κοινό καλό, γιατί δεν θα χαθούν μόνο χρήματα και περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές. Αυτό το νούμερο θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

 

Πηγή: kavalapost.gr

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »