Το δικαστήριο για τη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου. Μόλις το δικαστήριο διέκοψε, η 21 ετών αθλήτρια ιστιοπλοΐας δήλωσε:

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας –

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν».

Από την πλευρά της η Σοφία Μπεκατώρου η οποία και άνοιξε το χορό των καταγγελιών για το ελληνικό #metoo, χαρακτήρισε τη δίκη συμβολική και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταθεί στη 21χρονη αθλήτρια.

«Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική , βρίσκομαι εδώ για να της σταθώ με κάθε τρόπο, είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί», τόνισε η Ολυμπιονίκης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως για την ίδια είναι δύσκολο που ο θύτης δε θα πληρώσει στη δική της περίπτωση λόγω παραγραφής, επισημαίνοντας πως «είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα, ωστόσο νομίζω ότι η Α… είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι’ αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσο θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δε θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».
Πληροφορίες από το nassosblog.

Διαβάστε επίσης »