Με τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι που διέπραξε τον Μάιο του 2020 κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Με τη δίκη να ξεκίνησε στα τέλη του καλοκαιριού και τις δύο αντίδικες να έρχονται για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά την επίθεση, γίναμε μάρτυρες μιας υπόθεσης που οδήγησε σε απονομή δικαιοσύνης μετά από 8 ακροάσεις.

Δίκη για επίθεση με

Δικαστές και ένορκοι της επέβαλαν κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση. Το δικαστήριο της επέβαλε ακόμη και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας. Μάλιστα, αποφασίστηκε να μην της επιβληθεί ποινή με αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ δεν λήφθηκε καν υπ΄όψιν ο πρότερος έντιμος βίος και το λευκό ποινικό μητρώο μέχρι την επίθεση.

Ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε επίσης να μην είναι αναστέλλουσα η έφεση, χαρακτηρίζοντας την Κακαράντζουλα δημόσιο κίνδυνο.

«Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »