Τις αντιδράσεις των φοιτητών έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστές από σήμερα 25η Μαρτίου οι φοιτητικές εστίες λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που υπογράφτηκε, οι εστίες κλείνουν σήμερα και θα ανοίξουν ξανά στις 10 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέλη του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 11:30 διαμαρτυρία μπροστά στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι που εστιακοί φοιτητές δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους στις εστίες:

Όπως λένε, οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις εστίες για διάφορους λόγους, σημειώνοντας  πως με την αποχώρησή τους από τις εστίες, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Εκτός από την αναστολή του κλεισίματος, οι εστιακοί φοιτητές ζητούν επαρκή καθαριότητα στις εστίες, απολύμανση των κτηρίων, άμεση διάθεση υλικών προφύλαξης και προσωπικής υγιεινής όπως αντισηπτικά σε κάθε όροφο του κτηρίου της εστίας, εξοπλισμό διασφάλισης υγιεινής για το προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ για κορονοϊό, μάσκες, αλλά και κάλυψη των εξόδων για όποιος θέλει να μεταβεί στο σπίτι του.

Πηγή: thessnews.gr

 

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »