Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του για τα προβλήματα που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο τομέας της διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα μας.

Λαμβάνει πλήθος αναφορών πολιτών που αφορούν την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και, ενώ στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης συστηματικώς και επανειλημμένως ζητάει από τους ΟΤΑ να του κοινοποιήσουν τον εκ του νόμου προβλεπόμενο κανονισμό καθαριότητας και τυχόν μελέτη κατανομής των κάδων, ελάχιστοι δήμοι ανταποκρίνονται.

Η θέση του Συνηγόρου είναι ότι ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει την θέση των κάδων, με βάση πολλά και διαφορετικά ανά περίπτωση κριτήρια, όπως το πόσο πυκνοκατοικημένη ή όχι είναι μια περιοχή, λόγους αισθητικής, δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε περιοχές της Σαλαμίνας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσο αφορά την επιλογή των θέσεων κάδων απορριμμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebοok, o Πλοίαρχος πολεμικού ναυτικού εν αποστρατεία Γιάννης Σακελλαρίου αναδεικνύει αυτό το θέμα ζητώντας από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αντώνη Βακάλη την τοποθέτησή του.

 

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »