Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC), ο μεγαλύτερος συνασπισμός στην παλαιστινιακή κοινωνία που ηγείται του παγκόσμιου κινήματος BDS, είναι αποφασιστικά αλληλέγγυα με τους Μαύρους αδελφούς και αδελφές μας σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίοι ζητούν δικαιοσύνη μετά το τελευταίο κύμα αφόρητων αστυνομικών δολοφονιών των Μαύρων Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του George Floyd στην Μινεάπολη, του Tony Tony Tony McDade στο Tallahassee, και της Breonna Taylor στο Louisville.

Οι αυξανόμενες διαμαρτυρίες από αυτών που δεν ακούγονται κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ αποτελούν ουσιαστικά εξέγερση κατά ενός ολόκληρου συστήματος ρατσιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που επιδεινώνεται και εκδηλώνεται έντονα από την πανδημία Covid-19 και τον δυσανάλογο αντίκτυπο που έχει στους Αφρομερικανούς. Το σύστημα αυτό συνδέεται οργανικά με τα εγκλήματα που διαπράττονται από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ κατά έγχρωμων λαών παγκοσμίως και έχει τις ρίζες του στη βίαιη, ρατσιστική και αποικιακή βάση των ΗΠΑ.

Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε αν δεν είμαστε ελεύθεροι! Οι Παλαιστίνιοι είναι αλληλέγγυοι με τους Αφροαμερικανούς

Η γενοκτονική εξόντωση των ιθαγενών αμερικανικών εθνών, η λεηλασία του πλούτου και των πόρων τους, και η άγρια υποδούλωση εκατομμυρίων Αφρικανών αποτελούν τους βαθύτερους στυλοβάτες αυτού που έγινε η Αμερική. Η βαθιά εδραιωμένη ιδεολογία της λευκής ανωτερότητας που καθοδήγησε και επιχείρησε να εξωραΐσει αυτά τα εγκλήματα είναι ακόμα ζωντανή, αν και με διαφορετικές μορφές. Αυτή η ιδεολογία αποκλεισμού ενθαρρύνεται από τον κατάφωρα ρατσιστικό Λευκό Οίκο του Τραμπ και από ένα ύπουλο, λιγότερο τολμηρό ρατσιστικό φιλελεύθερο κατεστημένο που ρητορικά καταδικάζει τον ρατσισμό, δίνοντας ακόμη και κενές υποσχέσεις, ωστόσο δεν ενεργεί με συνέπεια στις αποζημιώσεις, τη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη και τον τερματισμό του φρικτού συστήματος της ποινικοποίησης και της μαζικής φυλάκισης των Μαύρων Αμερικανών.

Όπως είπε κάποτε ο Martin Luther King Jr., το μεγάλο πρόσκομμα στην πορεία των Μαύρων Αμερικανών προς την ελευθερία δεν είναι η KKK, αλλά ο λευκός μετριοπαθής, που είναι περισσότερο αφοσιωμένος στην τάξη παρά στη δικαιοσύνη, ο οποιος προτιμά μια κακιά ειρήνη και την αποφυγή της έντασης με στόχο μια θετική ειρήνη με τη παρουσία της δικαιοσύνης.

Καλούμε το κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ και αλλού να σταθεί στο πλευρό του Κινήματος για τις Μαύρες Ζωές και άλλων οργανώσεων που ηγούνται οι Μαύροι στον θεμιτό αγώνα τους για δικαιοσύνη, για μια προσέγγιση κατάργησης της αστυνομικής μεταρρύθμισης, επιδιόρθωσης και φιλελευθεροποίησης. Υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για στοχοθετημένο και στρατηγικό μποϊκοτάζ, αποχρηματοδότηση και εκστρατείες αποεπένδυσης κατά ιδρυμάτων, τραπεζών και εταιρειών που εμπλέκονται στο σύστημα της φυλετικής αδικίας.

Ως αυτόχθονες πληθυσμοί της Παλαιστίνης, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την εμπειρία της αποικιοκρατίας, του απαρτχάιντ και της ρατσιστικής βίας που καθοδηγείται από το καθεστώς καταπίεσης του Ισραήλ -με τη στρατιωτική χρηματοδότηση και την άνευ όρων υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης- για να μας στερήσει τα κεκτημένα μας, να μας καθαρίσει εθνικά και να μας μειώσει σε κάτι λιγότερο από ανθρώπους. Το πιο σημαντικό επίτευγμά μας ως λαός που αντιστέκεται στην αποικιακή καταπίεση, μεταξύ άλλων μέσω εκστρατειών μποϊκοτάζ, είναι η ικανότητά μας να παραμείνουμε σταθεροί και να αντισταθούμε στις αδυσώπητες προσπάθειές τους να αποικίσουν το μυαλό μας με απελπισία, αυτοκαταστολή και παράδοση στην κυριαρχία τους σαν να είναι η μοίρα μας.

Οι μαύροι στις ΗΠΑ, στη Νότια Αφρική και σε πολλές άλλες χώρες έχουν επιβιώσει αιώνες από τις πιο απάνθρωπες μορφές υποδούλωσης και φυλετικής καταπίεσης που έχουν ποτέ παρατηρηθεί, διδάσκοντας στην ανθρωπότητα ένα ολόκληρο πολύτιμο μάθημα επιμονής, αντίστασης και ευφυίας.

Το σύστημα του δομικού ρατσισμού στις ΗΠΑ επιβάλλεται βίαια από παραστρατιωτικές αστυνομικές υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες έχουν εκπαιδευτεί από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας της Μινεσότα. Αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναλάβει να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν αυτό το σάπιο σύστημα της λευκής υπεροχής και της υποβάθμισης των μαύρων, των Λατίνων και των Ιθαγενών.

Η αδιάκριτη, εξωδικαστική δολοφονία των Μαύρων Αμερικανών, το αδίστακτο σύστημα φυλακών των ΗΠΑ· και η απάνθρωπη και ρατσιστική μεταχείριση των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα νότια σύνορα είναι όλα συμπτώματα ενός ολοένα και περισσότερο στρατιωτικοποιημένου κράτους ασφαλείας που προκαλεί όλεθρο και καταστροφή σε βάρος των έγχρωμων κοινοτήτων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Όσο συνεχίζεται αυτό το σύστημα καταπίεσης, εναπόκειται στα λαϊκά κινήματα μας να εργαστούν συλλογικά και διατομεακά για να το διαλύσουν, από τις ΗΠΑ στην Παλαιστίνη.

Είναι καθήκον όλων των ανθρώπων με συνείδηση να αναδείξουν τον αγώνα και τις φωνές των Μαύρων αδελφών μας. Καλούμε την κοινότητά μας να αναγνωρίσει τις σχέσεις μεταξύ της εγχώριας φυλετικής καταπίεσης των ΗΠΑ και της φυλετικής ιμπεριαλιστικής καταπίεσης εναντίον έγχρωμων ανθρώπων παγκοσμίως, όπως εξήγησε ο Μάλκολμ Χ και άλλοι ηγέτες της μαύρης σκέψης. Ακριβώς όπως οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ χρησιμεύουν για την περαιτέρω παγίωση του συστήματος του απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων, οι αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις εξυπηρετούν μόνο την περαιτέρω παγίωση του συστήματος της αμερικανικής λευκής υπεροχής και προνομίων.

Συμμεριζόμαστε τα συναισθήματα της πρόσφατης δήλωσης της Αμερικανο-Αραβικής Επιτροπής Καταπολέμησης των Διακρίσεων, η οποία ανέφερε, τώρα είναι η ώρα να ακούσουμε τις ομάδες των Μαύρων Αμερικανών και των πολιτικών δικαιωμάτων των Μαύρων για τις μοναδικές εμπειρίες τους και για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τον συλλογικό αγώνα μας ενάντια στην αδικία. Είναι επίσης καθήκον μας για να εκπαιδευθούμε στους αγώνες που αντιμετωπίζουν οι Μαύροι αδερφοί και αδελφές μας και πώς μπορούμε να κάνουμε το καθήκον μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εναντίον των Μαύρων

Για τους μαύρους αδελφούς και αδελφές μας, η ανθεκτικότητά σας απέναντι στη βάναυση απάνθρωπη συμπεριφορά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον δικό μας αγώνα ενάντια στο καθεστώς κατοχής, αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ του Ισραήλ. Στηρίζουμε εκκλήσεις όπως αυτή η πρωτοβουλία από τους διοργανωτές της Μινεάπολη να απαλλαγούν από τον μιλιταρισμό και την αστυνόμευση και αντ’ αυτού να στηριχθεί η υγεία και η ασφάλεια υπό την ηγεσία της κοινότητας.

Αναγνωρίζοντας ότι η δικαιοσύνη κερδίζεται, όχι απλά παραχωρείται, συλλογιζόμαστε τη συμβουλή του James Baldwin προς τον ανιψιό του, Παρακαλώ προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι αυτό που πιστεύουν, καθώς και αυτό που κάνουν και σας κάνουν να υπομείνετε, δεν αποδεικνύει την κατωτερότητά σας, αλλά την απανθρωπιά και το φόβο τους.

Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε μέχρι να απαλλαγούμε από την καταπίεση και τον ρατσισμό. #BlackLivesMatter

Από την Guernica
Από την Guernica

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »