Κολλημένος με τα 37 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας (κάνει ότι) δεν βλέπει παρακράτος και σκάνδαλο Παππά, παρά μόνο κακή διαχείριση της οικονομίας από τον Μητσοτάκη

Η δεύτερη… εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, μετά τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για παρακρατικό κύκλωμα την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι.
Η ατζέντα της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερή Πόλη που περιελάμβανε επαφές και ενημέρωση για τα προβλήματα των αλιέων και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής δεν άλλαξε. Δεδομένων ωστόσο των καταιγιστικών εξελίξεων, στάθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον τέως πρωθυπουργό να… ψαρέψει στα θολά νερά του λαϊκισμού και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.
Σε ελεύθερη απόδοση της λαϊκής θυμοσοφίας, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε τα όσα καταμαρτυρούνται για τον άλλοτε συγκυβερνήτη του αλλά και για το δεξί του χέρι αναγνωρίζοντας ως ένα(!!!) και μοναδικό(!!!) σκάνδαλο στη χώρα τη διαχείριση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη των διαθεσίμων των 37 δισ. ευρώ.

Την ώρα, δε, που η κυβερνητική πλειοψηφία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Ν. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει απαντήσεις για το αν ο ίδιος γνώριζε την ύπαρξη του καταγγελλόμενου παρακράτους, καθώς και για το τι έπραξε  για το ξερίζωμά του, ο τέως πρωθυπουργός αφενός κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τον φόνο, αφετέρου καλύπτει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο τον για χρόνια προσωπικό φίλο και πολιτικό συνεργάτη του.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας στριμώχνεται στα σχοινιά εξαιτίας του Ν. Παππά. Το ίδιο έπαθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις αρχές του 2013 όταν ο σύντροφος Νίκος κατηγορήθηκε από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι είχε στην κατοχή του την περιβόητη  λίστα Λαγκάρντ και τη μοίραζε στα ΜΜΕ.

Την ξαναπάτησε ο Τσίπρας μερικά χρόνια μετά, με το αλήστου μνήμης φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών που στην… ούγια έγραφε το όνομα του Ν. Παππά. Όταν, τέλος,  προέκυψε η υπόθεση Πετσίτη που ειρήσθω εν παρόδω ήταν παιδικός φίλος και συμμαθητής του Ν. Παππά, ο Αλέξης Τσίπρας απλώς παρακολουθούσε τον τότε υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να καλεί τους καταγγέλλοντες να απευθυνθούν στον… Πετσίτη για εξηγήσεις!

Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους  κάνεις τους εχθρούς…

Διαβάστε επίσης »