Οι δασικοί χάρτες για τις περιοχές της Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου ξεκίνησαν να αναρτώνται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Οι εν λόγω δασικοί χάρτες αναρτώνται έπειτα από την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα στελέχη των δασικών τους υπηρεσιών και του «Ελληνικού Κτηματολογίου».

Σκοπός είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δασικοί χάρτες: Ξεκινά η ανάρτησή τους

Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων,  από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Δείτε τις ημερομηνίες ανάρτησης των δασικών χαρτών για όλους τους δήμους στο ecoearth.gr

  • ΥΠΕΝ: Παρατείνεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
  • Πώς μπορεί να γίνει παραγωγή ηλιακής ενέργειας από τα κρασιά;
  • Εξοικονόμηση νερού: Μερικά tips για να το καταφέρουμε

Διαβάστε επίσης »