Του Scott Scheffer για το Struggle La Lucha

Η αμερικανική εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης κατά της Κίνας σχετικά με την αντίδρασή της στον κορονοϊό δεν μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προσπάθεια περιορισμού των εκλογικών ζημιών για τον Donald Trump, ούτε πρέπει να ερμηνευθεί μόνο ως τριβή μεταξύ δύο οικονομικών αντιπάλων με δισεκατομμύρια δολάρια σε κίνδυνο.

COVID-19 στοιχεία για την αντιμετώπιση της αμερικανικής εκστρατείας κατά της Κίνας

Όχι ότι αυτοί δεν είναι παράγοντες. Αλλά, ακόμη και με τις ιστορικές παραχωρήσεις της στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, η ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος δείχνει την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού σχεδιασμού στον αγώνα κατά του κορονοϊού και δείχνει προς ένα μέλλον όπου η ιδιωτική ιδιοκτησία μπορεί να εξαλειφθεί.

Η προπαγάνδα κατά της Κίνας, μαζί με τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ και τις αυξανόμενες απειλές του Πενταγώνου προς την Κίνα, αποτελούν μέρος του παγκόσμιου ταξικού αγώνα.

Ο κίνδυνος για την κυβερνώσα τάξη των ΗΠΑ είναι ότι κυριολεκτικά εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ έχουν ήδη βαρεθεί την καπιταλιστική ατζέντα του ρατσισμού, του πολέμου και της εκδηλωμένης ανισότητας, και μετά την προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς ο φόβος της εκφοράς της λέξης σοσιαλισμός φαίνεται να έχει εξανεμιστεί.

Η έκθεση των ψεμάτων για την Κίνα είναι ένα σημαντικό μέρος της οικοδόμησης ενός κινήματος αντιπαράθεσης ενάντια στον αχαλίνωτο καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ.

Κίνα δεν έκρυψε τίποτα για την επιδημία.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Κίνα συμμορφώθηκε με τους διεθνείς υγειονομικούς κανονισμούς. Tο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση των δυνητικών επιδημιών — και ενημέρωσε την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ότι υπήρξαν 27 κρούσματα μυστηριώδους νόσου που μοιάζει με πνευμονία στο Wuhan. Τίποτα δεν ήταν ακόμη γνωστό για την ικανότητά του να εξαπλώνεται προ-συμπτωματικά ή από ανθρώπους σε ανθρώπους.

Στις 12 Ιανουαρίου, Κινέζοι επιστήμονες μοιράστηκαν το γονιδίωμα του ιού μέσω του διαδικτύου. Με μεγαλύτερη ταχύτητα από ποτέ.

Στις 22 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Xi Jinping μίλησε προσωπικά με τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τον γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για το ξέσπασμα. Ο Ma Xiawei, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, μίλησε με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Alex Azar στις 27 Ιανουαρίου, και ο ανώτερος Κινέζος διπλωμάτης Yang Jiechi μίλησε απευθείας με τον πιο λυσσαλέο κατήγορο της Κίνας – τον Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ένα πρόσφατο χρονοδιάγραμμα που δημοσιεύτηκε από την Κίνα για να αντικρούσει τις συκοφαντίες που εξαπλώνονται από τις ΗΠΑ, η Κίνα ενημέρωσε για 30η φορά τις ΗΠΑ για την πρόληψη της επιδημίας του κορονοϊού στην 3η Φεβ!

Ο νέος κορονοϊός δεν κατασκευάστηκε.

Επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης στο περιοδικό Nature Medical στις 17 Μαρτίου. Είναι η πιο ευρέως αναφερόμενη πληροφορία για την προέλευση του ιού που προκαλεί το COVID- 19. Οι αναλύσεις μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι το SARS-CoV-2 δεν είναι προϊόν εργαστηρίου ή ένας σκόπιμα χειραγωγημένος ιός, έγραψαν.

Επισημαίνουν δύο στοιχεία που θεωρούν πειστικά:

Πρώτον, η ικανότητα του ιού να προσκολλάται σε ανθρώπινα κύτταρα με τόση επιτυχία δείχνει ότι συνέβη μέσω της φυσικής επιλογής, όχι ανθρώπινη κατασκευή. Και δεύτερον, η μοριακή δομή μοιάζει με ιούς που βρίσκονται σε νυχτερίδες και παγκολίνους πιο κοντά από ότι μοιάζει με οποιονδήποτε από τους άλλους έξι γνωστούς κορονοϊούς που μολύνουν τους ανθρώπους.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του ιού… αποκλείουν την εργαστηριακή χειραγώγηση ως πιθανή προέλευση για το SARS-CoV-2, αποφάνθηκε ο Κρίστιαν Άντερσον από το Scripps.

Δεν υπήρξε ατύχημα στο εργαστήριο στο Wuhan που διέρρευσε τον ιό.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan (WIV) είναι ένα από τα περίπου 50 εργαστήρια υψηλής ασφάλειας που μελετούν μολυσματικούς μικροοργανισμούς στον κόσμο. Σε αυτό το συγκεκριμένο εργαστήριο, μελετούν δείγματα κορονοϊού που λαμβάνονται από νυχτερίδες. Αφού το γονιδίωμα του SARS-CoV-2 κοινοποιήθηκε στον υπόλοιπο κόσμο από την Κίνα, ο εργαστηριακός επιστήμονας Shi Zhengli συνέκρινε το DNA με κάθε δείγμα ιού στο εργαστήριο. Όλα τα δείγματα ήταν από ιούς προηγούμενων εστιών, καθώς είναι πολύ διαφορετικά από την αιτία της COVID- 19.

Τα ιικά δείγματα στο εργαστήριο WIV αντιμετωπίζονται με αυστηρά πρωτόκολλα, όπως και σε όλα τα εργαστήρια επιπέδου βιοασφάλειας 4. Ορισμένα δείγματα απενεργοποιούνται χημικά για τη μελέτη και όλα τα δείγματα καταψύχονται σε υγρό άζωτο και στη συνέχεια διατηρούνται σε κατάψυξη που έχει οριστεί στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου. Όλοι οι τεχνικοί φορούν διπλά σετ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE).

Υπήρξαν ατυχήματα που οδήγησαν σε διακοπή λειτουργίας παρόμοιων εργαστηρίων. Μια τέτοια διακοπή συνέβη σε εργαστήριο των ΗΠΑ στο Fort Deτρικ του Md, τον Αύγουστο του 2019. Αλλά δεν έχει συμβεί τίποτα στο εργαστήριο του WIV.

Η Κίνα ενήργησε για να διορθώσει τις αρχές του Wuhan σε ότι αφορά την επίπληξη του Δρ. Li Wenliang.

Ο Δρ. Li, οφθαλμίατρος που δούλευε στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Γουχάν, παρατήρησε μια σειρά περιπτώσεων ασθένειας τύπου πνευμονίας που παρουσίαζε ομοιότητες με τον θανατηφόρο ιό SARS. Μοιράστηκε την παρατήρησή του με συναδέλφους σε ένα εσωτερικό δίκτυο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στις 31 Δεκεμβρίου, η αστυνομία του Wuhan τον επέπληξε για διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Τα νέα για το περιστατικό εξαπλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν οι κεντρικοί ηγέτες του Πεκίνου το έμαθαν, επέπληξαν με τη σειρά τους τις αρχές του Wuhan. Ο δήμαρχος του Wuhan και αξιωματούχοι της αστυνομίας ζήτησαν δημόσια συγνώμη.

Δυστυχώς, ο Δρ. Li πέθανε από COVID-19 τον Φεβρουάριο. Αλλά, ο Li δεν ήταν πληροφοριοδότης. Οι προσπάθειες για να μάθουν για το COVID-19 και να αποτρέψουν μια καταστροφή στην υγεία βρίσκονταν σε εξέλιξη στην Κίνα πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια ημέρα που έλαβε χώρα η πρώτη ειδοποίηση προς την ΠΟΥ.

Στις Η.Π.Α., εκατομμύρια έχουν χάσει τα προς το ζην τους εν μία νυκτί. Ο θανατηφόρος ιός έχει χτυπήσει καταπιεσμένες κοινότητες, όπου η ακραία φτώχεια εμποδίζει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ότι πιο σκληρό. Το ρατσιστικό σωφρονιστικό σύστημα είναι τώρα ένα τεράστιο δίκτυο παγίδων θανάτου. Ηλικιωμένοι παγιδευμένοι σε γηροκομεία λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος πεθαίνουν σε εκπληκτικούς αριθμούς.

Η καταστροφή αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στον Τραμπ ή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Το φταίξιμο ανήκει στο κατώφλι του καπιταλισμού. Πρέπει να αποκαλυφθεί ο αντιπερισπασμός που δημιουργήθηκε από τους σκευορούς εναντίον της Κίνας.

Από την Guernica
Από την Guernica

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »