Εν μέσω μίας κρίσης δημόσιας υγείας άνευ προηγουμένου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γώγος επιλέγει να εξαπολύσει μία επίθεση στερούμενη πολιτικού ήθους που δυστυχώς δεν αρμόζει ούτε στην θέση του, αλλά ούτε και στην ιδιότητά του. Οι χαρακτηρισμοί του περί κατοχής της απόλυτης γνώσης από την μεριά της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής της πόλης επιστρέφονται χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

Σε ό,τι αφορά στην ακύρωση του ραντεβού με τους επικεφαλείς (sic), σε μία εποχή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματοποιεί ραντεβού με τους αρχηγούς κομμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο τον περιορισμό των διά ζώσης συναντήσεων, ο κ. Γώγος, όντας και ο ίδιος γιατρός, μας εγκαλεί γιατί κι έπειτα από προτροπή επικεφαλής άλλων παρατάξεων ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό των διά ζώσης και μάλιστα ομαδικών συναντήσεων. Αντί αυτών προκρίναμε τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την κατάθεση προτάσεων από την Αντιπολίτευση η οποία, πλην του κ. Γώγου, έχει ανταποκριθεί θετικά.

Τέλος, αναφορικά με τις προτάσεις του, για την πλειονότητα των οποίων η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε μόνο μέσω της βιαστικής ανακοίνωσής του, δυστυχώς για μία ακόμα φορά ο κ. Γώγος παραβιάζει ανοικτές πόρτες, καθώς ήδη από αυτή την εβδομάδα η ανάδοχος εταιρεία ξεκινά ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις καθαρισμού και απολύμανσης στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους του Βύρωνα. Η δε πρόσληψη προσωπικού 10 ατόμων αφορά στην πρώτη (και όχι βεβαίως τελευταία) φάση της έκτακτης ενίσχυσης του δυναμικού του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα θα συνεχίσει να τηρεί, όπως οφείλει, υπεύθυνη στάση εν μέσω της πανδημίας που πλήττει και την χώρα μας και θεωρεί ευπρόσδεκτες όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από πολίτες και παρατάξεις, όπως έχουμε αποδείξει στην πράξη μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα από τους περισσότερους άλλους Δήμους λάβαμε αποφάσεις για απολυμάνσεις, σφραγίσεις δημοσίων χώρων, ενημερώσεις του προσωπικού, ενίσχυση με προσωπικό της δράσης Βοήθεια στο Σπίτι, ηλεκτρονικές συναλλαγές και μία πλειάδα άλλων μέτρων για τις οποίες ενημερώσαμε έγκαιρα και ψύχραιμα τους πολίτες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά σόου. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να διολισθήσουμε σε μικροπολιτικές και ευκαιριακές κινήσεις με φόντο μία τόσο σοβαρή κρίση. Οι πολίτες, λοιπόν, βλέπουν και κρίνουν.

Διαβάστε επίσης »