¨Ο μικρός είναι μαγκάκος μου είπε μια πηγή μου απο τον χώρο της Ναυτιλίας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Δεν είναι φλωράκος. Έχει αλλεργία με την υπερέκθεση στα μίντια και είναι εργασιομανής.  Με αυτά τα λίγα λόγια μου περιέγραψαν το προφίλ του Βύρωνα Βασιλειάδη. Του 43χρονου άντρα-γεννημένος το φθινόπωρο του 1977-που απο χθές είναι και επίσημα ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου.

 

 

 

 

  • Μόνο ένας τέτοιος άντρας θα μπορούσε να σταθεί δίπλα της. Θα πώ εγώ. Εγώ που αναζήτησα κάποια στοιχεία για τον Βύρωνα, τα μάζεψα και τα μοιράζομαι σήμερα μαζί σας. Ο μαγκάκος αυτός ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools το 1995. Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και Κάρπαθο. Ο παππούς του, Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών.

 

 

 

 

Είναι ιδιοκτήτης της Antipollution ANE, που ασχολείται με τα απόβλητα των λιμανιών, και της Green A.E., μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του Zero Waste, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.

 

Επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

Η δημιουργία μπορεί να ξεκινά με το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο. Η δημιουργία μιας επιχείρησης έχει συμμέτοχους την ίδια τη χώρα όπου δραστηριοποιείται, την κοινωνία της, την ευρύτερη ευημερία. Κάθε πράξη, οφείλει να ωφελεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που προκύπτουν με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει να κάνει με το είδος της επιχείρησης, αλλά με την ικανότητα ενός ατόμου να καινοτομεί και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους. Είναι η δυνατότητα που έχει ένας άνθρωπος να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά. Είναι το συναίσθημα πως τελικά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που μένει πίσω, και αυτό το μεγαλύτερο είναι προς όφελος των πολλών, καταλήγει με νόημα ο κ. Βασιλειάδης.

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »