Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη κάνοντας λόγο για «προσπάθεια υφαρπαγής δημοσίου χρήματος»

Νέες αποκαλύψεις έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη μιλώντας στο OPEN. Έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας όσο και κατά του ιδίου. Όπως είπε, τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραττε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, υπολογίζοντας τις ζημιές γύρω στις 70.000 με 80.000 ευρώ με το συνολικό ποσό που απέσπασε να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ.

«Διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημοσίου χρήματος»

Ο κ. Βρούτσης ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης σημείωσε πως ξεκίνησε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης υπολογίζεται πως απέσπασε 200χιλιάδες ευρώ

«Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», είπε.

«Απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας από τους αστυνομικούς μου»

Ο πρώην υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που ο παρουσιαστής είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του αλλά και το υπουργείο απειλώντας τους υπαλλήλους.

«Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε», τόνισε.

Όσον αφορά τα χρήματα που απέσπασε ο Μένιος Φουρθιώτης από το ταμείο του Δημοσίου, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι πρόκειται για ποσά τριών μηνών. «Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ.

Τέλος, απαντώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Την ίδια στιγμή, φάκελο κατέθεσε στην δικαιοσύνη σήμερα η κυβέρνηση με όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη δια των εκπροσώπων του.

Διαβάστε επίσης »