«Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» – Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων λόγω ανοίγματος των καταστημάτων – Τι σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την επαναλειτουργία των καταστημάτων μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο lockdown, εάν χρειαστεί. Ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.

«Ακούμε με προσοχή τους ειδικούς»

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού λοκντάουν που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε. «Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο κος Βορίδης.

Βορίδης: Πιθανό νέο lockdown αν αυξηθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Μάκης Βορίδης

«Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή»

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες τονίζουν πως αναμένεται αύξηση στα κρούσματα λόγω ανοίγματος των επιχειρήσεων αλλά ευελπιστούν πως θα είναι διαχειρίσιμη. Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα, ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA πως «το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από ένα πιθανό κίνδυνο» και πρόσθεσε πως «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο». «Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο», είπε. Στο ίδιο μήκος και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ τόνισε πως «πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή».

:

  • Παγώνη: Σε μια βδομάδα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία – Σε τρεις η εστίαση
  • Αρκουμανέας: Προετοιμαζόμαστε για 3ο κύμα – Καλύτερη η κατάσταση από τον Μάρτιο
  • Πότε και με ποιους όρους ανοίγουν οι χώροι εστίασης
  • Παγώνη: «Δεν αποκλείεται σκληρό lockdown»

Διαβάστε επίσης »