Τα νοσοκομεία είναι άδεια, τα περιστατικά κορoνοϊού έχουν μειωθεί πάρα πολύ δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ετοιμαζόμασταν όλοι για ένα πολύ μεγάλο κύμα με περιστατικά κορoνοϊού αλλά ευτυχώς λειτούργησαν τα μέτρα απομόνωσης των πολιτών είπε σε συνέντευξή του. Σημείωσε, μάλιστα, ότι επειδή οι πολίτες φοβούνται αφήνουν και άλλα χρόνια νοσήματα που έχουν και δεν έρχονται στα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στα τμήματα επειγόντων περιστατικών σημείωσε ότι εμφανίζουν μια μείωση της τάξης του 60-70%.

ΑΧΕΠΑ: 250 ασθενείς, από

Τα 2/3 των κρεβατιών των μεγάλων νοσοκομείων είναι κενά τόνισε ο κ. Γιαννάκος και έφερε ως παράδειγμα το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι τώρα νοσηλεύει 200-250 ασθενείς ενώ νοσήλευε περίπου 600.

Για τους υγειονομικούς υπαλλήλους

Oι 171 υπάλληλοι νόσησαν από κορoνοϊό, ένας έχασε τη ζωή του ενώ 10 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι δύο σε πιο σοβαρή κατάσταση είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εκτιμούμε ότι οι λόγοι είναι δύο: Ο πρώτος λόγος είναι η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας και ο δεύτερος είναι η κατάργηση της καραντίνας για το υγειονομικό προσωπικό. Ξεκινήσαμε με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, για 14ημερη καραντίνα σε όσους συναδέλφους έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με άλλο προσωπικό που νοσεί, φτάσαμε στις 7 ημέρες λίγο αργότερα και τώρα ουσιαστικά δεν υπάρχει ο θεσμός της καραντίνας εξήγησε.

Τόνισε δε, ότι Αν ήμασταν Ιταλία θα λέγαμε και εμείς ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει με αυτοθυσία να είναι στην πρώτη γραμμή. Στην κατάσταση που είμαστε εμείς όμως, μπορεί να εφαρμοστεί η 14ημερη καραντίνα με δεδομένο ότι η κίνηση δεν είναι αυξημένη στα νοσοκομεία.

Για την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία

Αναφορικά με την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε όχι επειδή αυξήθηκαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων αλλά γιατί πια οι ανάγκες είναι πολύ λιγότερες

Διαβάστε επίσης »