Ανακούφιση στη Λαμία, μετά την ανακοίνωση το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6), ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ των άμεσων επαφών των κρουσμάτων, καθώς και δευτερογενείς επαφές του ζευγαριού, επέστρεψαν αρνητικά από ιδιωτικό εργαστήριο της πρωτεύουσας.

Τα τελευταία 13 τεστ είχαν παρθεί από το Νοσοκομείο Λαμίας και με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς είχαν σταλεί για εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αφορούσαν τις εφτά στενές επαφές του δεύτερου ζευγαριού από τη Λαμία, που είχαν ξαναδώσει αρνητικό αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα, συν έξι ακόμη άτομα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν σχέση με θετικό δείγμα covid-19.

Όλα επέστρεψαν αρνητικά προς ανακούφιση της τοπικής κοινότητας που ελπίζει ότι αποφεύχθηκε η διασπορά του ιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα παραπάνω δείγματα, το Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζει τα δικά του τεστ σε ύποπτες περιπτώσεις, ενώ πολλά περισσότερα ήταν τα τελευταία 48ωρα, τα τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλο το νομό.

Όλα μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά και πλέον η ευθύνη είναι στην καθημερινότητά μας προκειμένου να μη χαλαρώσουν τα μέτρα προφύλαξης και να συνεχιστεί η σχολαστικότητα στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γιατρός μαϊμού δρούσε σαν φάντασμα: Εμφανιζόταν και ως μεσίτης και ως στρατιωτικός

Ευχάριστα τα νέα από τους ασθενείς

Εντωμεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τα οκτώ (8) από τα εννέα (9) κρούσματα covid-19 σε Λαμία και Αταλάντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΜΕΘ κορονοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας εξακολουθεί και νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 86χρονος που είχε νοσήσει πρώτος από covid-19 μετά το ταξίδι του στην Αμερική. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά λόγω και του ιστορικού του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Εξιτήριο για το σπίτι της πάντως αναμένεται να πάρει την Παρασκευή, η 57χρονη κόρη του, η οποία θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα, όντας θετική στον ιό μέχρι τις 17/6.

Πηγή: lamiareport.gr

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »