Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε πως οι υγειονομικές αρχές δεν ανησυχούν σχετικά με κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη κορονοϊού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη, τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα».

Ο Προέδρος του ΕΟΔΥ, τόνισε πως το εμβόλιο είναι η λύση για την πανδημία και κάλεσε όλους τους πολίτες και τους νέους, να εμβολιαστούν. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία. Την ίδια ώρα, το 17% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δυο δόσεις.

Αρκουμανέας – Κορονοϊός – Δεν ανησυχούμε για κάποια μετάλλαξη

Όσον αφορά τις μάσκες ο κος Αρκουμανέας, είπε ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία. Παράλληλα διευκρίνισε ότι όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου.

«Έσπασε» το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πορεία και τον αριθμό των εμβολιασμών στην χώρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα έσπασε χθες το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης εξειδικεύει τους αριθμούς λέγοντας πως αυτή την στιγμή 1.810.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ 3.280.000 είναι αυτοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών.

3.280.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και από αυτούς, 1.810.000 είναι πια πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία! pic.twitter.com/2uLLaQLjZv

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 25, 2021

Διαβάστε επίσης »