Ποιοι απεργούν, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και που έρχονται νέες απεργίες!

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Η απεργία διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ, την γενική συνομοσπονδία εργατών Ελλάδος, και θα διαρκέσει συνολικά 24 ώρες. Ξεκινάει από το ξημερώματα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου.

Πιοι συμμετέχουν;

Στην ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, θα συμμετέχουν ακόμη και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Για αυτό το λόγο, σας ενημερώνουμε, για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το Μέτρο στις γραμμές 2 και 3, δεν θα λειτουργήσει για 24 ώρες, γιατί η απεργία επηρεάζει και τους εργαζομένους τους. Κάποια άλλα μέσα, θα κάνουν με απλά μερικές στάσεις εργασίας.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Μερικά παράδειγμα είναι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οποία θα παραμείνουν καθηλωμένα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Από τις 10:00 το πρωί και μετά, ενδέχεται να μην υπάρχει κανένα τρόλεϊ στο δρόμο.

Το κέντρο της Αθήνας, θα βρίσκεται σε συνεχής ένταση, λόγω της πορείας του ΠΑΜΕ. Στις πορείες, θα συμμετέχουν και οι καθηγητές της ΟΛΜΕ μαζί με τους δασκάλους της ΔΟΕ. Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, θα γίνουν τα διάφορα συλλαλητήρια γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Το πιο γνωστό έιναι αυτό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η απεργία, επηρεάζει και την Θεσσαλονίκη, καθώς θα πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις και η ΟΑΣΘ! Είναι σίγουρο πως θα παραλύσει και το κέντρο της συμπρωτεύουσας, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία για 24 ώρες επίσης.

Τί θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στην ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Με αντίστοιχες στάσεις εργασίας, θα κινηθεί και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) αλλά και το Τραμ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων της ΓΣΕΕ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό των γραμμων 2 και 3, θα πραγματοποιήσουν εκ νέου στάση εργασίας. Το μεσημέρι, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στις 12:00 έως τις 15:00, σύμφωνα με το δελτίο τύπου τους, όλα τα πλοία στα λιμάνια, θα παραμείνουν καθηλωμένα. Το παραπάνω αφορά τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνα και του Λαυρίου, καθώς έτσι αποφάσισαν τα αντίστοιχα σωματεία ναυτεργατών.

Η κίνηση ζωντανά

Μπορείτε να δείτε ζωντανά την κίνηση αυτή τη στιγμή, κάνωντας κλίκ εδώ, για να αποφύγετε τους δρόμους με μποτιλιαρίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ:

[custom-twitter-feeds hashtag=”#απεργια” num=10 include=”text,date,author,avatar” showheader=false showbutton=false nowtime=” μόλις τώρα” mtime=” λεπτά πριν” htime=” ώρες πριν” disablelinks=true] [custom-twitter-feeds hashtag=”#apergia” num=10 include=”text,date,author,avatar” showheader=false showbutton=false nowtime=” μόλις τώρα” mtime=” λεπτά πριν” htime=” ώρες πριν” disablelinks=true]
Διαβάστε επίσης »