Τους κανόνες λειτουργίας των δραστηριοτήτων που επανεκκινούν στις 6 και 8 Ιουνίου εξειδίκευσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο κ. Νίκος Παπαθανάσης

Απαγορεύεται η χρήση του μπαρ σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν ισχύουν τα εξής:

 Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη 2,2 τετραγωνικά μέτρα συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και των ημιυπαίθριων χώρων.

– Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων από 90 εκατοστά έως 1,80 μέτρα.

– Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους – σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να μην έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.

– Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στο μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα. 

– Συστήνεται όπου είναι δυνατόν, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

– Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση του μπαρ ή των μπαρ ως χώρους παραμονής των πελατών.

– Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης Δηλαδή ένας πελάτης 2,2 τετραγωνικά μέτρα και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση.

Επίσης σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ και από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού. Συστήνεται όμως η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »