Αντεντοκούνμπο και Τσιτσιπάς μίλησαν για τον εμβόλιο με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο – Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι ειδικοί!

Αποτελούν αθλητικά πρότυπα. Δεν φτάνεις στο επίπεδό τους, στις επιτυχίες τους, χωρίς σκληρή δουλειά. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στέφανος Τσιτσιπάς αποδεικνύονται κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Η θέση του Sportime σε ότι αφορά το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι σαφής. Τα εμβόλια σώζουν ζωές, θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και μας προστατεύουν όταν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για τυχόν παρενέργειες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ασκούνται πιέσεις σε ανθρώπους που φοβούνται να εμβολιαστούν, να κάνουν το εμβόλιο.

Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς μίλησαν

Τσιτσιπάς «Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού, αλλά…» 

Η υποχρεωτικότητα και οι πιέσεις δημιουργούν φόβο και ψυχικά νοσήματα. Πέραν τούτου όμως, έχουν επιφέρει έναν κοινωνικό διχασμό. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «κατακρεουργήθηκε» επικοινωνιακά όταν ρωτήθηκε για το εμβόλιο. Παρότι απάντησε πως θα κάνει το εμβόλιο αν γίνει υποχρεωτικό, εξηγώντας ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού αλλά πως στην ηλικία του δεν βρίσκει ο ίδιος να το κάνει χωρίς να πει ή να προτρέψει κάποιον να πράξει αναλόγως έγινε σάκος του μποξ πολιτικών και επιστημόνων.

Αντετοκούμπο: «Ποιος ξέρει πως μπορεί να σε επηρεάσει μακροπρόθεσμα…»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρησιμοποίησε πειθώ καλύτερη από όλη την Κυβέρνηση. Καλύτερη από όλους τους… τηλεκριτικούς επιστήμονες που έχουν γεμίσει τις οθόνες μας. «Τα έβαλα κάτω και θεώρησα πως πρέπει να εμβολιαστώ για να προστατεύσω την οικογένειά μου. Ποιος ξέρει πως μπορεί να σε επηρεάσει μακροπρόθεσμα…». Αυτό θεώρησε σωστό ο πρωταθλητής με τους Μπακς στο ΝΒΑ, αυτό έκανε.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούνμπο εκφράζουν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα έβαλαν κάτω, τα ζύγισαν και έπραξαν αυτό που θεωρήσουν πιο ορθό. Κι ας πήραν στον τέλος μια διαφορετική απόφαση. Οι δημόσιες τοποθετήσεις δε, ήταν ανθρώπινες και αληθινές. Χωρίς καμία προσπάθεια να κερδίσουν κάτι από αυτό.

Από τις κουβέντες τους προκύπτει αυτό που έπρεπε να ισχύει για όλους τους Έλληνες, για όλους τους πολίτες του κόσμου. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και παίρνει την απόφαση που του ταιριάζει περισσότερο. Ο φόβος και η πίεση δεν οδηγούν πουθενά. Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς το κατάλαβαν και το μετέφεραν. Ας ελπίσουμε να γίνει το ίδιο κι από τους (θεωρητικά πιο) αρμόδιους.

Sportime Team για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »