Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το θάνατο του 26χρονου Θανάση Νικολάου, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια και εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Θανάση, Λουκής Λουκαΐδης, σύμφωνα με τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, που στάλθηκε στην Ελλάδα μετά την εκταφή των οστών του, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοκτονία, όπως είχαν ενημερώσει την οικογένεια οι Αρχές, δεκαέξι χρόνια προηγουμένως.

Ανατροπή 16χρόνια μετά στην

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται να πυροδοτηθούν νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αφού η Νομική Υπηρεσία πρέπει να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση και η Αστυνομία να προχωρήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διεφθαρμένους που με έφεραν σε αυτή τη θέση. Αυτά που έλεγα εγώ, τα έλεγα τα τελευταία δεκαέξι χρόνια. Ας τα δουν οι υπόλοιποι που με διέψευδαν».

Με τη σειρά της, η Αστυνομία αναφέρει ότι αναμένεται συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία, για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι Αρχές διαμήνυαν στην μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοκτονία, ωστόσο η μητέρα του άτυχου 26χρονου, δεν αποδεχόταν τη συγκεκριμένη εκδοχή και πάλευε για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, ώστε να φέρει στο φως τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Η εκταφή του Θανάση, έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2020, μετά από διάταγμα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Παρότι η διαδικασία για εξέταση του οστού, χρειαζόταν μόλις δύο εβδομάδες, εντούτοις χρειάστηκαν τελικά έξι μήνες, αφού υπήρξε δυστοκία στη μεταφορά του τεκμηρίου, στην Ελλάδα.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »