Πριν αλέκτορα λαλήσαι… η Αναγέννηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει το σχόλιο του Sportime πως ξαφνικά κόπτεται για τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Πριν αλέκτορα λαλήσαι… η Αναγέννηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει το σχόλιο του Sportime πως ξαφνικά κόπτεται για τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, αναφερόμενη στην πρώτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, στα σημεία που αποφασίστηκαν ήταν και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Και πιο συγκεκριμένα να μάθουν γιατί έφυγαν δύο διευθυντές της διοργάνωσης, που οι ίδιοι είχαν κάνει «σημαία» τους προεκλογικά τις συμβάσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας και τον Μάκη Ασημακόπουλο, τα στελέχη του κ.λπ.

Ανακοίνωση της Αναγέννησης για

Χαρακτηριστικό του στόχου της «Αναγέννησης» πως είναι η αποσταθεροποίηση του στίβου και όχι η βοήθεια με προτάσεις είναι το τέταρτο σημείο «Να υπάρξει πλήρης διαφώτιση για το τι συμβαίνει στο Μαραθώνιο, να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί η διοίκηση Σακοράφα «ξήλωσε» εντός 6 μηνών, 2 διευθυντές μαραθωνίου και γιατί μια πλειάδα στελεχών παραιτείται, καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για τα πάνω από 4 εκατ. νέες οφειλές που έγιναν γνωστές μέσω εξωδίκων προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και αναζητούνται από προμηθευτές και υπεύθυνους διοργάνωσης μέχρι πρότινος».

Επίσης, φαίνεται πως ενοχλεί πως η Διοίκηση, όπως είναι λογικό παίρνει αποφάσεις που δεν γνωρίζουν νωρίτερα για να μπορέσουν με «όπλο» τη γνωστή ιστοσελίδα που τους υποστηρίζει να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Κατά τα άλλα στην ανακοίνωση αναφέρονται οι αποφάσεις τους που έχει 10 σημεία:

  • Σταθεροί στον άξονα, αθλητής-προπονητής-σωματεία, θα δώσουμε τον αγώνα μας για να περιφρουρήσουμε την ακεραιότητα, την αξιοκρατία και την δημοκρατία στην Ομοσπονδία, μέσα από την διαφάνεια και την ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος από εξωθεσμικές παρεμβάσεις γκρίζων παραγόντων με ιδιοτελείς επιδιώξεις.
  • Απαιτούμε διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων. Είναι αδιανόητο η σημερινή κρυπτόμενη διοίκηση να συνεχίζει το αίσχος των κλειστών συμβουλίων, προσπαθώντας να αποκρύψει από τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους βετεράνους τι πραγματικά συζητείται και ποιες είναι οι αποφάσεις και από ποιους μέσα στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.
  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα στο σύνολό τους τα σωματεία και οι προπονητές τις οφειλές τους των τελευταίων μηνών, από τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης και να μην κατευθύνονται τα χρήματα σε δευτερεύουσες επιλογές.
  • Να υπάρξει πλήρης διαφώτιση για το τι συμβαίνει στο Μαραθώνιο, να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί η διοίκηση Σακοράφα «ξήλωσε» εντός 6 μηνών, 2 διευθυντές μαραθωνίου και γιατί μια πλειάδα στελεχών παραιτείται, καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για τα πάνω από 4 εκατ. νέες οφειλές που έγιναν γνωστές μέσω εξωδίκων προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και αναζητούνται από προμηθευτές και υπεύθυνους διοργάνωσης μέχρι πρότινος.
  • Για την εξυπηρέτηση της διαφάνειας απαιτούμε πλήρη έλεγχο και αναζήτηση της σκοπιμότητας και νομιμότητας των λογαριασμών του ΣΕΓΑΣ από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (και όχι φυσικά από ορκωτούς λογιστές με παραγγελία από την διοίκηση).
  • Συγκρότηση της τεχνικής ηγεσίας με διαφάνεια, αξιοκρατία και δημόσιους όρους πλήρωσης των θέσεων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το αίσθημα αξιοκρατίας, λειτουργικότητας και να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση των αθλητικών δομών της ομοσπονδίας.
  • Πλήρης κάλυψη των θέσεων των Εθνικών Ομάδων σε όλες τις κατηγορίες και για όλες τις διοργανώσεις με βάση τα όρια που θέτουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και όχι με βάση τις ιδιορρυθμίες και τις δοξασίες προηγούμενων ετών που είχαν οδηγήσει στον αποκλεισμό από την ύψιστη τιμή της συμμετοχής στις εθνικές ομάδες, δεκάδες πρωταθλητών μας. Πρώτη ιεράρχηση για εμάς είναι ο αθλητής και οι πρώτες δαπάνες που δικαιολογούνται είναι οι δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των Εθνικών μας Ομάδων, έτσι ώστε να μην είναι μια εξαίρεση για την πατρίδα μας η διεκδίκηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.
  • Το Κεντρικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα ενότητας, εγρήγορσης και ανασυγκρότησης σε όλα τα σωματεία, τα διοικητικά στελέχη, τους προπονητές και τους πρωταθλητές μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την νέα πλειοψηφία του στίβου που θα βάλει ένα τέλος στον κατήφορο που παρατηρείται σήμερα και να αποτελέσουμε την βάση για την νέα πορεία του ελληνικού στίβου.
  • Μετά την μεγάλη ανταπόκριση από τα σωματεία, της πρώτης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Αναγέννησης, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεύρυνση του οργάνου, με σχετικές αποφάσεις και την ανακοίνωση τους το επόμενο διάστημα.
  • Αποφασίστηκε το 1ο Συνέδριο της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» να διεξαχθεί εντός πρώτου τριμήνου του 2022 όπου και θα αναδειχθούν κατόπιν εκλογής και τα όργανα της «Αναγέννησης».

 

Sportime Team για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »