Η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ακόμα δεν ανέλαβε και έτρεξε στη Θράκη για να συναντηθεί με στελέχη των μειονοτικών οργανώσεων.

Διαβάστε την ανάρτηση του κόμματος DEB:

«Η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι και ο ακόλουθος Ντέιβιντ Μπέργκερ, στις 20/10 ημέρα Τρίτη, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με στελέχη μειονοτικών οργανώσεων.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με επιτροπή αποτελούμενη από την πρόεδρο του DEB Τσιντέμ Ασάφογλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσείν Μπαλτατζί και την Περβίν Χαϊρουλλάχ-Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής-Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ).

Στην συνάντηση που έγινε εξετάσθηκε η γενική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Οι εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενημέρωσαν την επιτροπή των καλεσμένων, για την μη εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για τους μειονοτικούς συλλόγους με πρώτη αυτήν για την ΤΕΞ, για το θέμα της ταυτότητας και των μουφτειών, για τις προσδοκίες της τουρκικής μειονότητας από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας».

Κόμμα DEB 20/10/2020 FACEBOOK

122148319_3679449975412692_3317651467734105996_o-723x1024

Μας κάνει εντύπωση ότι την ώρα που ο Ταγίπ «φτύνει» τις ΗΠΑ με την δοκιμή των S-400, Αμερικανοί διπλωμάτες στην Ελλάδα δέχονται να συναντήσουν φορείς που εκφράζουν την πολιτική της Άγκυρας… Έτσι είναι όταν ο άλλος δεν σε έχει «σίγουρο» σε προσέχει, ενώ όταν σε έχει δεδομένο, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για σένα…

Όταν ένας από αυτούς τους φορείς μπορέσει να αρθρώσει μια λέξη έστω κριτικής κατά της Τουρκίας, τότε θ αξίζει να σκεφτεί κανείς να υπολογίσει την άποψη τους. Διαφορετικά αυτές τις απόψεις που λένε τις βρίσκουμε και στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ…

Πηγή: tourkikanea.gr

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διαβάστε επίσης »