Αλλαγή ώρας 2019 – Εάν αναρωτιέστε πότε θα γίνει η ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ 2019, φέτος, η ώρα θα αλλάξει σε χειμερινή, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Αυτό το οποίο πρακτικά θα γίνει Θα είναι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία πίσω και να περιμένουμε την επόμενη αλλαγή ώρας. Η επόμενη αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2020, με την μεθεπόμενη να λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως όλα δείχνουν, θα σημειωθεί ακόμη μία αλλαγή ώρας, τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έχει αποφασιστεί η κατάργηση της αλλαγής ώρας. Αυτό θα συμβείε μετά και από αυτή την τελευταία φορά που θα αλλάξει η ώρα (Μάρτιος 2021). Αυτό θα ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα την θερινή ώρα. Ενώ, τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τα οποία προτιμούν τη χειμερινή ώρα, θα πρέπει να κάνουν ακόμη μία αλλαγή. Η τελευταία αλλαγή αυτή, ορίζεται στον Οκτώβριο του 2021.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ 2019 – Η ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί ο λόγος για τον οποίο γίνεται η αλλαγή ώρας, καθ’όλη τη διάρκεια των ετών. Ο λόγος λοιπόν, αποσκοπεί σε εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας – εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο!

Έχει ξεκινήσει από τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, όπου υπήρχε πετρελαϊκή κρίση. Τότε, οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, προσπαθούσαν να μεγαλώσουν τη διάρκεια της ημέρας τους με κάθε τρόπο. Ένα από τα όπλα τους, ήταν η αλλαγή της ώρας.

Η πρώτη φορά που νομοθετήθηκε η συγκεκριμένη ενιαία ευρωπαϊκή ρύθμιση, ήταν το 1996. Τότε, ψηφίστηκε να υπάρχουν δύο αλλαγές της ώρας, καθ’όλη τη διάρκεια ενός έτους. Ο σκοπός ήταν να μεγαλώνει η μέρα και να μικραίνει αντίστοιχα σε διαστήματα τα οποία βολεύουν διάφορα συμφέροντα.

Είναι πάντως γεγονός, πως επικρατεί αρκετή ένταση και ανησυχία, σχετικά με το γεγονός πως θα σταματήσει η αλλαγή της ώρας στους πολίτες της ΕΕ. Δεν λείπουν και τα φαινόμενα δυσαρέσκειςα, ενώ κάποιες από τις χώρες της Ευρώπης, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θέλουν την καλοκαιρινή ώρα η τη χειμερινή ώρα, για τα κράτη τους. Κάποιες άλλες, έκαναν μέχρι και δημοψήφισμα για να ψηφιστεί από τον κόσμο, η επιλογή της αλλαγής ώρας!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ:

[custom-twitter-feeds hashtag=”#greece” num=15 include=”text,date,author,avatar” showheader=false showbutton=false nowtime=” μόλις τώρα” mtime=” λεπτά πριν” htime=” ώρες πριν” disablelinks=true]
Διαβάστε επίσης »