Αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Απογειώθηκαν 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Εγνατία Aviation, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Το αεροσκάφος θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο όμως αυτό δεν συνέβη.

Για τον εντοπισμό του έχει ξεκινήσει έρευνα στην οποία συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα από τη βάση του Ακτίου και ένα από τη Θεσσαλονίκη.Σε λίγη ώρα αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες εντοπισμού και ένα C-130.

Οι έρευνες επικεντρώνεται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου καθώς από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι χάθηκε το ίχνος του.


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Διαβάστε επίσης »