“Η ΕΜΑΚ ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα  εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες εργαζόμενων στο δημόσιο. Με αυτά της τα λεγόμενα, άφησε να εννοηθεί ουσιαστικά ότι είναι πολύ πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου. 

Αναφερόμενη στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως αυτός καθιερώθηκε στην ΕΜΑΚ, δήλωσε πως αυτός έγινε καθώς η ΕΜΑΚ είναι μία υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λείψει κανένας από καμία βάρδια για λόγους αντιληπτούς από όλους, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα ανοίξει το Σεπτέμβριο και όχι ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση μάχης.

Φαίνεται συνεπώς ότι η κυβέρνηση ξεκινώντας από τα σώματα ασφαλείας και κρίσιμες για την ασφάλεια του κράτους δομές θα προχωρήσει σταδιακά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων εργαζομένων στο δημόσιο, με τους υγειονομικούς να καλούνται στο τέλος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης »