534 ευρώ επίδομα για αναστολή εργασίας, Έκτακτα μέτρα για εστίαση : Όλα τα ΝΕΑ – Πότε πληρώνεται.

534 ευρώ επίδομα για αναστολή εργασίας, Έκτακτα νέα μέτρα για εστίαση : Όλα τα ΝΕΑ

Ειδήσεις: Αρχές Απριλίου αναμένεται να εξοφληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάρτιο στο μέτρο αναστολής σύμβασης τέθηκε για πρώτη φορά και προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης.

Όλες οι ειδήσεις από το spoilers.gr

Έτσι, όσες επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες λόγω τζίρου, δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται πως οι αναστολές Μαρτίου αφορούσαν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως 31/01/2021.

Aνοίγει ο δρόμος για το επίδομα 534 ευρώ για άλλες 10 κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ειδικότερα το αμέσως επόμενο διάστημα όπως προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Οι κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το επίδομα είναι:

  • Φορτοεκφορτωτές
  • Ενεργά μέλη συνεταιρισμών εργαζομένων του ν. 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Προπονητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμου.
  • Δασεργάτες-Ρητινοσυλλέκτες που δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα που προβλέπεται στη νομοθεσία για το 2020Λαχειοπώλες, μέλη Ασφαλιστικών Συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλιστική ικανότητα.
  • Aναβάτες αλόγων ιπποδρόμουΑπασχολούμενοι που εργάζονται σε περισσότερους από έναν εργοδότη-φυσικό πρόσωπο (συναπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει Νομικό Πρόσωπο, δεν αποτελούν κοινωνία και έχουν ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2020 έως 31.12.2020
  • Πωλητές υπαίθριου εμπορίου (πλην αδειούχων πωλητών λαϊκών αγορών στάσιμου και πλανοδίου εμπορίου) των οποίων η δραστηριότητα τελούσε σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής, εφόσον προσκομίσουν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας για το 2020
  • Πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ»Απασχολούμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους για λογαριασμό της Ιερής Κοινότητας, Ιερών Μονών και των εξαρτημάτων τους

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή κατά τον Μάρτιο εξαιτίας του lockdown για τη νόσο COVID-19 θα λάβουν εντός του Απριλίου το επίδομα ύψους έως 534 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα άρα η πληρωμή αναμένεται περί τις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή για το μήνα Απρίλιο θα τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν.

534 ευρώ επίδομα για αναστολή εργασίας, Έκτακτα μέτρα για εστίαση : Όλα τα ΝΕΑ – Το σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη.

Ένα νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνεται το πλάνο ανοίγματος της αγοράς, στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπος για να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν στο προσεχές διάστημα.

Οπως όλα δείχνουν, θα επιλεγεί ένα «εργαλείο» επιδοτήσεων, δηλαδή μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθούν έξοδα για προμήθειες και προετοιμασίες, τόσο σε ό,τι αφορά την εστίαση όσο και τον τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθούν 750 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις των δυο κλάδων, με κριτήρια τζίρου.

Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, οι επιχειρήσεις θα λάβουν το 20% του τζίρου που έκαναν μέσα σε ένα κανονικό μήνα λειτουργίας. Τα χρήματα αυτά θα λειτουργήσουν ως κεφάλαιο επανεκκίνησης.

Τα αναδρομικά σε επικουρικές και κύριες συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Voucher 200 ευρώ

Τα ΝΕΑ των αγροτών 28/3/2021 : Οι δυο πιο πρόσφατες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Τα αναδρομικά σε επικουρικές και κύριες συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Voucher 200 ευρώ

Διαβάστε επίσης »