Σήμερα, σηματοδοτούμε το 53ο έτος της βάρβαρης κατοχής του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας που παρέμειναν μετά τον εποικισμό του 1948, πέραν των Συριακών Υψιπέδων του Γκολάν και της Αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά.

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν και επωμίστηκαν το ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό φορτίο. Ανάμεσά τους είναι γενιές Παλαιστινίων που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε συνωστισμένα και φτωχά προσφυγικά στρατόπεδα χωρίς καμία προοπτική για καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους. Έχουν περάσει εβδομήντα δύο (72) χρόνια από την καταστροφή – Nakba το 1948, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο εκτοπισμό 950.000 Παλαιστινίων και την καταστροφή 531 χωριών πέραν της συστηματικής εθνοκάθαρσης. 

Το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη παραβιάζει με διαρκές και συστηματικό τρόπο το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο με απόλυτη ατιμωρησία. Παρά τις πολλαπλές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, οι παράνομες πρακτικές του Ισραήλ συνεχίζονται αμείωτα, τα εγκλήματα πολέμου παραμένουν ατιμώρητα και οι παράνομες πολιτικές του έχουν πλέον θεσμοθετηθεί. Η έλλειψη απόδοσης ευθυνών είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, την εθνοκάθαρση, τους εκτοπισμούς, τις συλλογικές τιμωρίες, τις διακρίσεις, τους αποικιακούς εποικισμούς και την προσάρτηση

Επιβεβαιώνουμε ότι η αντοχή του λαού μας στην πατρίδα του μπορεί να αποτρέψει τις αμερικανικές – ισραηλινές συνωμοσίες και τα ηγεμονικά βάναυσα σχέδια που αποσκοπούν στην εξάλειψη της παλαιστινιακής υπόθεσης. Η πολυετής ισραηλινή κατοχή της γης μας και οι συνοδευτικές ρατσιστικές πολιτικές και μέτρα κατοχής, απέτυχαν να αλλάξουν την ταυτότητα της παλαιστινιακής αραβικής γης, να αλλοιώσουν την ιστορία της και τον πολιτισμό της και τον αιώνιο δεσμό του παλαιστινιακού λαού με τη γη του.

Επιπλέον, η παλαιστινιακή διπλωματία συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και φόρα προκειμένου να εκθέσει την κατοχή, τις πολιτικές και τα εγκλήματά της, να φέρει ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων τους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου και να ιδρύσει ένα κυρίαρχο, δημοκρατικό και ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, βάσει της λύσης των δυο κρατών, του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ καθώς και να γίνει πλήρες μέλος σε όλες τις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών και των Διεθνών Συνθηκών. 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, δήλωσε απαρέγκλιτα ότι Μετά από 72 χρόνια σιωνιστικού αποικιακού σχεδίου και 53 χρόνια συνεχούς και διαρκώς επεκτεινόμενης κατοχής, παραμένουμε σίγουροι ότι ο ήλιος της ελευθερίας θα λάμψει ξανά σύντομα, τερματίζοντας την καταπίεση του λαού μας και η Ειρήνη θα επικρατήσει!!! Θα γιορτάσουμε τότε και θα τραγουδήσουμε τους στίχους του ποιητή μας, αποτίνοντας φόρο τιμής στη γη μας που κάποτε ήταν υπό κατοχή και τώρα είναι ελεύθερη, και οι βάναυσοι κατακτητές σήμερα θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση

Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούμε ραγδαίες αλλαγές, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και ιδίως στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη όπου οι παράνομοι οικισμοί αυξάνονται ραγδαία και ο αριθμός των Εβραίων εποίκων έφτασε τις 650.000 κατά παράβαση της Συνθήκης της Γενεύης.

Σήμερα, και παρά το γεγονός ότι έχουμε αναστείλει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ λόγω της άρνησής τους να δεσμευτούν και να συμμορφωθούν με αυτές πέραν των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, εξακολουθούμε να εκτείνουμε το χέρι μας σε μια πραγματική και ολοκληρωμένη ειρηνευτική διαδικασία.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Πρέσβης Toubassi κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφασης της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας (Δεκέμβριος 2015 – για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης) και με την υλοποίηση της σταθερής και αμετάβλητης θέσης της Ελλάδας σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα. Προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αποτυχία να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο θα έχει ως αποτέλεσμα τον αφανισμό της αρχής της λύσης των δύο κρατών, την αποφυγή της ειρήνης και της ασφάλειας και τη δραστική κλιμάκωση και κανονικοποίηση των παράλληλων πολιτικών του απαρτχάιντ του Κράτους του Ισραήλ, την λεγόμενη δημοκρατία-υπόδειγμα. 

Ο Πρέσβης Toubassi εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, της κυβέρνησης του Κατεχόμενου Παλαιστινιακού Κράτους, της PLO και του Παλαιστινιακού λαού θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα, τους Δήμους, τα Συνδικάτα, τις οργανώσεις Αλληλεγγύης και όλους τους φίλους μας στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο που υπηρετούν και υπερασπίζονται τις αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο, τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και που στέκονται αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. 

Παραμένουμε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία για όλους τους ανθρώπους στην περιοχή μας και στον κόσμο θα θριαμβεύσουν!

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »